Si no pots veure aquest missatge correctament, si us plau fes clic aquí.
Logo Ajuntament de Barcelona
Twitter Facebook
Juny 2020
Arxiu Municipal de Barcelona
Nova versió del Catàleg en línia de l'Arxiu Municipal de Barcelona
Nova versió del Catàleg en línia de l'Arxiu Municipal de Barcelona

Des de fa unes setmanes ja es pot accedir a la documentació digitalitzada de l'Arxiu Municipal de Barcelona a través d'una nova versió del seu Catàleg en línia, una eina que inclou documents des del segle XI fins al segle XXI i permet la consulta de més de 329.000 imatges digitalitzades. En destaca el gran volum de fotografies disponibles, més de 77.000, així com 27.000 documents textuals, 8.000 documents gràfics, i més de 5.000 documents cartogràfics. 

Aquesta nova versió, més intuïtiva i senzilla que l'anterior, incorpora novetats a nivell tecnològic i de rendiment per permetre la seva consulta a través de mòbils i tauletes i la visualització de documents de gran resolució. A més, se n'ha renovat el disseny de la interfície amb una imatge més atractiva i accessible i, a la pàgina principal, s'hi han incorporat una sèrie d'apartats que permeten destacar documents i fons d'interès.

Podeu accedir a la nova versió del Catàleg en línia a través del següent enllaç.

Llegir més

Notícies
Llegir més

L'Arxiu Municipal de Barcelona, juntament amb la Regidoria de Memòria Democràtica, ha dut a terme la iniciativa "Memòries del confinament" per documentar i conservar les experiències veïnals i ciutadanes amb l'objectiu de generar un arxiu del confinament. En paral·lel a la recollida de les memòries populars, des de l'Arxiu també s'ha endegat una iniciativa per documentar el testimoni dels serveis municipals, especialment els de caràcter essencial, que han estat en funcionament durant les setmanes de la crisi per la Covid-19. 

LLEGIR MÉS
Llegir més

Des del 8 al 14 de juny, l'Arxiu Municipal de Barcelona ha celebrat la Setmana Internacional dels Arxius, que enguany ha tingut la particularitat de ser exclusivament en línia, on s'han ofert activitats com una conferència visual sobre Refotografia, la publicació de dues exposicions virtuals sobre la commemoració dels "40 anys d'ajuntaments democràtics", el llançament del nou Catàleg en línia de l'Arxiu, o la difusió de l'Hemeroteca digital de l'AHCB. 

LLEGIR MÉS
Llegir més

Aquest mes de juny s'han publicat, a la Gaseta Municipal, el Model de Gestió de Documents i Expedients Electrònics i el Protocol de Digitalització Segura. Aquests documents, d'aplicació al sector públic municipal, estableixen pautes i donen resposta a l'obligació de tota administració pública de gestionar i custodiar la informació que produeix i rep en l'exercici de les seves funcions, tot contribuint i adaptant-se a la transformació digital de l'Ajuntament de Barcelona.

LLEGIR MÉS
Llegir més

El mes de juny de fa vuit anys, l'Arxiu Municipal de Barcelona se sumava als primers arxius que tenien presència a Facebook, una plataforma que s'ha convertit en una eina fonamental perquè milers d'usuaris descobreixin edificis desapareguts, personatges històrics de Barcelona i documents cabdals en la història de la ciutat. El 2018 l'Arxiu se sumava a Twitter, on acaba de celebrar els 3.000 seguidors, tot un complement ideal en l'estratègia digital de la institució. Moltes gràcies!

 

LLEGIR MÉS

D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.
Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic feu clic aquí.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.