Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau fes clic aquí
Ajuntament de Barcelona Divendres 17 de març de 2017
abrics penjats a la guarderia
Nous criteris més redistributius a les quotes de les escoles bressol municipals
El nou sistema de tarifació social, que s’implantarà a les escoles bressol a partir del curs 2017-2018, és més flexible, universal i redistributiu que l’anterior i estableix deu trams esglaonats de quotes mensuals en funció de la renda familiar. Així, s’elimina la quota única i s’ajusta el preu a la capacitat econòmica de cada família.
Per saber-ne més
escala
Oberta la nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació 2017
Les ajudes per a obres s’adrecen a habitatges que es destinen a residència habitual i que estan habitats. Aquestes subvencions permeten millorar l’accessibilitat, fer actuacions d’aïllament acústic i millorar la qualitat i el confort de l’aire interior, a banda d’altres actuacions destinades a eliminar materials nocius per a la salut.
Per saber-ne més
dibuix 17 propostes
El Districte tira endavant 17 projectes triats pel veïnat als pressupostos participatius
El Districte posarà en marxa les 17 propostes aprovades pels veïns i veïnes de l'Eixample al procés participatiu “Dóna-li forma a l’Eixample”, que ha estat la prova pilot dels pressupostos participatius a la plataforma Decidim.barcelona. Mireu en el quadre adjunt els projectes seleccionats.
Per saber-ne més
Guia de contratació pública social Decidim la barcelona que volem
T-mobilitat
Voleu saber més sobre la T-Mobilitat?
L’Auditori de l’edifici Calàbria 66 acollirà el pròxim divendres 17 de març a les 18 hores un col·loqui sobre la T-Mobilitat on s’aportaran dades sobre com serà aquesta nova targeta i sobre el paper clau que jugarà en el futur sistema d’accés al transport públic.
> Per saber-ne més
Duran i Reynals
La plaça Duran i Reynals, un nou espai verd i viu per al benestar del veïnat
La plaça Duran i Reynals torna a ser un espai d’ús ciutadà ple de vida i amb diferents usos compartits. La reconstrucció de la plaça, després d’anys ocupada per la carpa provisional del Mercat del Ninot, s’ha fet amb la col·laboració dels veïns i veïnes i les entitats del barri que van participar en el procés participatiu per definir les obres de reurbanització. Bona part dels suggeriments dels ciutadans van ser acceptats i han contemplat millores com una zona de pícnic i un sauló de gespa que ara està protegit perquè pugui créixer.
> Per saber-ne més
roda de premsa
Més canals per enfortir la participació i la incidència política de la ciutadania
El nou projecte normatiu, definit de manera participativa a través de la plataforma Decidim.Barcelona, és el resultat de la feina duta a terme en el si d’un grup impulsor format per diferents forces polítiques i entitats. El seu objectiu és regular els canals de relació entre la ciutadania i l’Ajuntament de Barcelona per facilitar la participació ciutadana en els processos de presa de decisions polítiques i en el funcionament dels serveis municipals.
> Per saber-ne més
Colau i Consorci
Signatura de l'acord amb el Consorci de la Zona Franca per recuperar el solar de la Model
Les permutes de terrenys i canvis d’usos que recullen els acords signats entre l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca permetran avançar en el reordenament del sistema penitenciari de Barcelona i recuperar els espais de la Model i de la Trinitat Vella per fer-hi equipaments municipals i augmentar el parc públic d’habitatge.
> Per saber-ne més
dona amb penjol
El servei de teleassistència serà més personalitzat i tindrà millors prestacions
El nou model de teleassistència adreçat a persones grans, amb diversitat funcional i amb valoració de dependència, s’adequarà a les diferents necessitats dels usuaris. A més del tradicional penjoll, s’introduiran dispositius en polseres o en pinces que s’enganxen a la roba. També augmentaran els dispositius perifèrics per prevenir situacions de risc.
> Per saber-ne més
pianos
El Maria Canals torna a portar cua als carrers de l'Eixample
T’atreveixes a tocar el piano? L’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona torna a instal·lar pianos de cua en diversos espais públics de Barcelona, a disposició de qui els vulgui tocar. La iniciativa trenca les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació a la música en general i el piano en particular.
Per saber-ne més
portada siete cajas
Homenatge a les víctimes dels bombardejos a l'Eixample del març del 1938
Presentació dels llibres "Las siete cajas" i "La octava caja", de Dory Sontheimer, i recreació històrica de la vida al refugi durant els bombardejos. Divendres 17 de març. Organitza el Grup de Memòria Històrica de Sant Antoni.
Per saber-ne més
marxa nòrdica
Noves sortides de marxa nòrdica per a la gent gran del districte
La marxa nòrdica és una caminada amb bastons utilitzant una tècnica biomecànicament correcta que té molts beneficis per a la salut, perquè a diferència d’una caminada normal augmenta el treball muscular de la part alta del cos. Aquesta exercici de resistència és una de les activitats de salut programades als espais de gent gran de l’Eixample, que aquesta primavera han organitzat quatre sortides.
> Per saber-ne més
titelles
El bosc com balla
Un espectacle on els titelles, els actors i la música en directe recreen un espai poètic, articulat a través d'un bosc mòbil que adquireix personalitat pròpia. Un bosc que, girant sobre si mateix, dóna vida als diferents indrets on transcorre la història d'en Lukas: un nen que viu enmig del bosc amb la seva mare.
> Per saber-ne més
fotograma peli
'Difret' al cicle de cinema DONES
Última pel·lícula del Cicle de Dones en VOSE programades a Cotxeres Borrell. Difret, que en llengua amhàrica significa coratge, està basada en la història real d’Hirut, una nena de 14 anys segrestada i violada pel seu “pretendent” abans de casar-se, segons la pràctica de la “telefa” a Etiòpia.
> Per saber-ne més
senyora gran
L’alimentació a la tercera edat, la clau per sentir-nos millor
Sabem que l'alimentació i els nostres hàbits alimentaris influeixen en la nostra salut, però com ens afecten, exactament? A través de les tres conferències d´aquest cicle ho descobrirem. A càrrec de Cristina Soldevila, professora del Grau en Nutrició Humana i dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna.
> Per saber-ne més
© Copyright: Ajuntament de Barcelona
D’acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, us informem que les vostres dades personals resten incorporades al fitxer Serveis d’Informació i Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Barcelona, amb la finalitat de gestionar de forma multicanal el servei d’informació i l’atenció a les persones que contacten amb aquest Ajuntament i/o fan ús de serveis municipals, així com informar d’aquells serveis o actuacions municipals que, en base a les dades facilitades, es consideri que poden ser del seu interès. No es cediran dades a tercers excepte quan ho requereixi la pròpia tramitació o la persona usuària ho autoritzi expressament. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, adreçant-vos per escrit al Registre General de l’Ajuntament: Pl Sant Jaume 1, 08002 Barcelona, indicant clarament en l’assumpte Exercici de dret LOPD.

Si vol donar-se de baixa d’aquest butlletí electrònic faci clic aquí
Aquest és un correu automàtic sense servei de resposta.
Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, clica aquí
Vols saber més coses sobre l'Eixample?