Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
imagen_producto
imagen_producto imagen_producto imagen_producto imagen_producto
Dilluns 20 de juliol de 2020
logo
logo
Mesures a Barcelona contra la covid-19 a partir de la resolució aprovada pel Procicat

S’estableixen mesures noves a partir de la resolució aprovada pel Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) per evitar la propagació de la covid-19 a la ciutat. Cal extremar les precaucions i reduir les trobades socials, així com seguir mantenint les mesures de prevenció: el rentat de mans freqüent, la distància de seguretat i portar sempre la mascareta.

Vull saber-ne més
Notícies
imagen_producto
Retirades les llicències de 597 allotjaments turístics per infringir la normativa

A l'Eixample s'han identificat 141 pisos que, en demanar la llicència, abans de les suspensions de l'any 2014, van manifestar que disposaven de cèdula d’habitabilitat sense tenir-la.

imagen_producto
Obres a la plaça d'Espanya per fer el metro accessible a tothom

Comencen les obres de millora de l'accessibilitat de les estacions de metro de la plaça d'Espanya (L1 i L3). Tenen una duració estimada de tres anys i mig, durant els quals es veurà afectada tota la mobilitat al voltant de la plaça.

imagen_producto
Coordinació amb la Generalitat per aturar el repunt de contagis de covid-19

Es treballa de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya per contribuir de forma activa a evitar la propagació de la covid-19, donada la detecció de 29 brots petits a la ciutat. Per això, avui ha tingut lloc una reunió de la comissió mixta d’urgència de la Generalitat i l’Ajuntament.

imagen_producto
Nous ajuts per reduir la precarietat i la pobresa femenina

S’han aprovat les bases d’una nova línia de subvencions per a projectes que treballen per a la reducció de la pobresa i la precarietat de les dones. Aquesta mesura forma part del pla de xoc social contra els efectes de la crisi provocada per la covid-19 i busca promoure la creació de teixit comunitari amb les entitats de dones del territori i la col·laboració amb els serveis públics i els equipaments de proximitat.

imagen_producto
Mesures per fer front a les onades de calor i les altes temperatures durant l’estiu

La calor excessiva i sostinguda té conseqüències en la salut, sobretot en els col·lectius de risc i en persones amb patologies cròniques o amb diversitat funcional. Per reduir l’impacte de les altes temperatures i de les onades de calor, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa actuacions específiques per protegir aquests col·lectius, adapta prop de quaranta equipaments com a refugis climàtics i habilita zones d’estada de confort tèrmic als parcs i jardins, espais d’ombra i piscines i jocs d’aigua.

imagen_producto
Nou mecanisme administratiu per donar un ús social als habitatges buits de la ciutat

S’ha enviat una carta a 14 grans societats que són propietàries de 194 habitatges buits de la ciutat per requerir que els lloguin en un termini màxim d’un mes. Són pisos buits que es troben al registre oficial de la Generalitat de Catalunya, però la iniciativa es farà extensiva a les societats propietàries que tenen pisos buits sense registrar

imagen_producto
Rebuig, dol i condemna pel feminicidi avui d'una veïna del #Raval

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament el feminicidi d’una dona, veïna del districte de Ciutat Vella, per causa de violència masclista. Els fets van tenir lloc aquest dimarts 14 de juliol. Davant d’aquest fet el Consistori va expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials.

imagen_producto
Més escola pública i de proximitat per al curs 2020-2021

El curs 2020-2021 és a tocar. En total, el 99,62% de les famílies que han demanat plaça per a P3 a l’escola pública l’han obtinguda en una de les opcions demanades. En el cas dels estudiants de primer d’ESO, l’assignació al centre sol·licitat arriba al 97,4 %.

imagen_producto
Adaptació del clavegueram i el sistema de drenatge per reduir els riscos de l’emergència climàtica

Nou pla de clavegueram i gestió de l’aigua pluvial per reduir en un 50% els riscos derivats dels efectes de l’emergència climàtica, com l’augment de les pluges torrencials, previst en un 17%. El nou model començarà a executar-se ara i es desenvoluparà durant els pròxims vuitanta anys.

imagen_producto
BCN Safe City, nou servei d'assessorament per preparar el comerç per rebre els visitants de la ciutat de forma segura

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el servei d’assessorament en línia BCN Safe City BCN Safe Visit, un projecte per garantir mesures d’higiene i salut i oferir confiança i seguretat als espais de la ciutat, tant per a les persones residents com les que ens visiten. A la pàgina web, les empreses i professionals poden consultar tota aquella informació d’interès pel seu àmbit específic d’actuació omplint un breu formulari.

 

imagen_producto
Un model de ciutat justa, sostenible, digital i global

Per reforçar l’acció i la posició de la ciutat en l’actual context de crisi socioeconòmica generada per la covid-19, el consistori impulsa el primer pla director de relacions internacionals “Barcelona, ciutat global” per als pròxims tres anys.

imagen_producto
Consell Escolar Municipal virtual a l'Eixample

La setmana passada es va celebrar el Consell Escolar Municipal del Districte. A la trobada virtual es van tractar, entre d'altres, les dades de preinscripció del 2020-2021.

 

imagen_producto
Tens suggeriments? Ens agradaria conèixer la teva opinió
Parla amb nosaltres >
Reactivació econòmica promo