Si no pots veure aquest missatge correctament, si us plau fes clic aquí.
Logo Ajuntament de Barcelona
Twitter Facebook
Febrer 2021
Arxiu Municipal de Barcelona
Notícies
Llegir més

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha presentat recentment, a la seva sala d'exposicions, "La vitrina del document del mes", un espai on mensualment s'exposarà una peça original destacada dels seus fons que complementa la iniciativa que fins ara es realitzava només de manera virtual en el web de l'Arxiu. En aquesta primera ocasió, s'exposen quatre dels 116 dibuixos originals que Josep Bartolí va donar a l'Arxiu l'any 1989 i que mostren el seu pas pels camps de concentració després del final de la Guerra Civil. Veniu a visitar-la!  

LLEGIR MÉS
Llegir més

La regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha visitat l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona acompanyada per l'arxiver en cap, Joaquim Borràs, i la directora de l'AMCB, Núria Postico, per tal de conèixer les instal·lacions del centre, el seu funcionament, els serveis que ofereix, l'equip que hi treballa, i ha pogut contemplar alguns dels documents més destacats que s'hi conserven, com ara una mostra dels expedients dels funcionaris represaliats durant el franquisme o els llibres de condol i documents que formen la col·lecció del Memorial de la Rambla.

LLEGIR MÉS
Llegir més

En el darrer any l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona ha acollit, mitjançant ingressos per comodat, un recull de fotografies dels fotògrafs Manel Úbeda, Martí Sala i Salvador López, procedents de la Generalitat de Catalunya i que formen part de la Col·lecció Nacional de Fotografia, emmarcada dins el Pla d'actuacions del Pla Nacional de Fotografia. Malgrat la situació sanitària actual i que durant l'any 2020 les donacions presencials s'han reduït dràsticament, l'Arxiu Fotogràfic ha arribat ja a completar un fons de 3.281.504 fotografies.

LLEGIR MÉS
Llegir més

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona presenta una nova edició del Congrés d'Història de Barcelona, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de novembre del 2021. Enguany el tema escollit és "Salut i ciutadania a Barcelona" per debatre com la ciutat ha viscut, en el passat, els àmbits relacionats amb la sanitat dels seus ciutadans. Donem a conèixer la primera circular del Congrés per tal de convidar a presentar propostes de comunicacions fins al 30 de març.

 

LLEGIR MÉS

Centres d’Arxiu
Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona
Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Arxius Municipals de Districte
Arxius Centrals

No us ho perdeu!
Llegir més

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona us convida a la presentació del web sobre les Primeres Jornades catalanes de la Dona celebrades el maig del 1976 on es donaran a conèixer les entrevistes realitzades a vint dones que van participar-hi. La presentació, que només es retransmetrà per streaming, serà el dijous 4 de març a les 18 h i comptarà amb les intervencions de la comissària del web, Isabel Segura, i de Pilar Aymerich, Anna Bofill, Mireia Bofill i Consuelo Garcia.

Data Dijous, 4 de març de 2021
Horari 18 h
Ubicació https://www.youtube.com/watch?v=dlJsNSWY9HU&feature=youtu.be

D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.
Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic feu clic aquí.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.